Så arbetar vi

Alla dagar ser lite olika ut men ungefär så här kan aktiviteterna vara upplagda:

En dag hos oss

Vi öppnar förskolan klockan 07:30 och stänger klockan 17:30

• Kockan 09:00 har vi morgonsamling och fruktstund, ofta i mindre grupper där vi musicerar mycket. Efter samlingen arbetar vi vanligen i grupper med temaarbete, både inne på vår förskola eller ut i naturen.
  • Klockan 11:00 äter vi lunch. Efter detta vilar de små barnen och de lite större har en kortare vila eller saga. Efter det går vi vanligtvis ut på gården eller besöker en närliggande plats.
  • Klockan 14:00 har vi mellanmål och efter detta brukar vi sätta igång någon skapande aktivitet eller lek inne eller ute, tills sista barnet blivit hämtat och vi stänger för dagen.

Teman

På förskolan arbetar vi ofta tematiskt. Temainriktat arbete innebär att man arbetar med ett ämne under en längre tid. Ämnet knyts då samman och barnet får möjligheter att se helheter och samband, upptäcka, experimentera och uppleva med sina olika sinnen. Exempel på teman kan vara allt ifrån troll, sagor och indianer till årstider. Uttrycksformerna vi använder oss av mest är musik och skapande samt den digitala tekniken i form av digitalt berättande.

Barnets utveckling

Alla barnen har varsin portfolio där vi samlar material som skapas på förskolan. Portfolion finns alltid framme och är lättillgänglig, så att barnen själva kan bli delaktiga i sin utveckling och att föräldrar kan se vad deras barn åstadkommit.