Om oss

Vi är den lilla förskolan med de stora möjligheterna där skapande, IKT, miljömedvetenhet och musik är en viktig del av verksamheten.

Vi använder temaarbete som verktyg för att göra barnen medvetna om deras påverkan i naturen samt med hjälp av olika estetiska och multimodala uttrycksformer leda väg för spännande lärdomar.

På förskolan har vi en barngrupp på cirka 20 barn med tre pedagoger. Förskolans profil och hjärta är musik, IKT, skapande och miljömedvetenhet, dessa element genomsyrar verksamheten på olika sätt varje dag. Vi är en syskonförskola och har barn i åldrarna 1-6 år vilket leder till att de yngsta lär sig mycket av de äldre samt att de äldre lär sig att vara omvårdande och hjälpsamma. Dock delar vi ofta in oss i små grupper för att ge barnet en mer åldersspecifik inlärning.

Liten trygg förskola

Förskolan är belägen i ett fint litet hus på Rosenvägen 34 där samtliga rum är till för barnen. Vi har vår alldeles egna ateljé där det finns allt man kan tänka sig för att skapa, här är bord och stolar anpassade efter barnen. Kring huset har vi en gård med sandlåda, gungor och klätterställning samt bänkar och bord där vi avnjuter vårt mellanmål på soliga vår- och sommardagar.

Vårt närområde

Laröd är ett samhälle nära skogen och havet i norra delen av Helsingborgs stad. Här samarbetar vi med Laröds skola, Holstagårdsskolan och förskolorna Hästskon och Skogsgläntan. Skolorna ligger på fem minuters promenadavstånd från varandra. Skolornas upptagningsområde är Laröd, Hittarp, Domsten och Grå läge.

Rosenvägen är den enda förskolan belägen i ”gamla Laröd” nära Andreasgården och Laröds skola. Om du har barn på Laröds skola är det tryggt och praktiskt att ha de yngre barnen på Rosenvägens förskola.